bg

МСВ Изови

Конезавод и конна база МСВ Изови – с. Опицвет 

 

Царството на тракенерите в България се намира на 15 км западно от София (посока Калотина) – в село Опицвет. За професионално ориентирани, взискателни и любители ездачи.

Базата разполага с: модерни конюшни с 90 просторни и светли бокса, баня за коне, падоци за свободна разходка на конете, покрит ринг за обучение и тренировка на млади коне, закрит манеж по европейски образец – с размери 20/60 м, с 80 седящи места за зрители, с настилка от кварцов пясък и синтетика и открит пясъчен плац. „МСВ Изови“ предлага пансион за коне: гледане и хранене на конете с меню по избор на клиента. Предложението е съчетано с обучение и тренировка на коне по желание на клиентите. 

Уроците по езда за любители и професионалисти се осъществяват по немска система, според нивото на умения на ездачите. Възможност за полска езда сред красивата природа по разнообразни маршрути в района на с. Опицвет, който е екологично чист и е включен в програма Натура 2000. Учебните коне от породата Тракенер са 12. На децата под 6 г. се предлагат разходки с понита. Базата разполага с модерен и богат амуничник (предпазни токи и жилетки), съблекални и бани за клиенти. 

Ресторантът към комплекса е с уютна камина през зимата и с голяма лятна градина през летните дни. Разполага с барбекю, цветна градина с много зеленина, оригинална българска кухня и домашно приготвени деликатеси. Възможност за организиране на семейни празници, детски рождени дни с игри на открито и фирмени партита. 

* Клуб по конен спорт „МСВ Опицвет“ е член на БФКС и има сериозни успехи в дисциплината прескачане на препятствия, а един от състезателите на клуба е в националния отбор, участник в европейски турнири. Състезателите на клуба се подготвят под ръководството на професионални инструктори и треньори. 

* Конезавод „МСВ Изови“ е пълноправен член на Германската асоциация на тракенерите (TRAKEHNER VERBAND). През 2007 г. конете получиха изключително висока оценка от представители на германската асоциация, с което официално беше призната породата в България. През 2008 г. бе закупен от Германия лицензираният за баща жребец Preussenprinz, а през 2012 година и жребецът Prince Patmos. Германската асоциация изцяло подкрепя развъдната дейност, осъществявана в конезавод „МСВ Изови“, която е на европейско ниво. От септември 2009 г. германски експерти осъществяват тавриране с марката на породата Тракенер, което е изключително събитие за българското конепроизводство. Оттогава насам всяка година новите поколения в конезавода се таврират като част от породата и получават немски паспорти.

За контакти:

Мирослав Изов

тел: 0896 634 444, 0895616405

www.horse.bg

Снимки:

http://www.ezdapress.com

За контакти

гр. София 1756
ул. Бистришко шосе  № 26
сграда 1, ет. 2 офис 5
моб. 0888 38 13 13