bg

Легитимността на туризма с коне и имаме ли закон регламентиращ конния туризъм?
08.12.2020

Това е акцента в поредния 18 брой на „Конете на България“, който ще се излъчи тази сряда (9 декември) от 21:00 ч. по Агро ТВ. Екипът на единственото предаване посветено на конете ще нищи темата с двама авторитети от конните среди -  Даниел Сираков (собственик на конна база и къща за гости и  IV-ти мандат председател в комисията по туризъм и околна среда към Общинския съвет в Троян) и Владимир Павлов (Председател на Българската асоциация за конен туризъм).

 

Трябва ли да се сложи ред сред морето от конни бази и кой трява да свърши тази нелека задача? Достатъчно ли е само едно изречение в Закона за туризма  ( чл. 3 (2) т.14 „Туристически обекти са  конните бази за любителска езда и маршрути за конен туризъм“ ), върху което да стъпи цялата дейност по разходките и преходите с коне. Всички ли, които предлагат този вид туризъм са наясно с рисковете и последствията от липсата на ясен регламент и застраховки или тази празнота в закона дава правото на всеки, който има кон и седло да печели от конен туризъм?

 

По темата можете да се включите и вие, като споделите вашето отношение на страницата ни във facebook.

Със забавна анкета с най-малките ездачи в конния туризъм ще се включи и стажант - репортера на предаването - Ивана Николова.

Друго заглавие, което сме подготвили на вниманието на широката публика е „Конят в рекламата“. Защо и как четириногият вихрогон извъднъж се оказа търсен герой в рекламни клипове и билбордове? Случайно или не, в година на пандемия, криейтив специалистите опряха до   асоциации и визуализации в рекламите именно с животното, олицетворяващо свободата. Тук своите усещания и мисли ще споделят рекламните специалисти Иво Божков и Юлия Славов – Тонев, които освен конни хора са и участници именно в рекламни клипове с коне.

Броят не е за изпускане. Така че не забравяйте, тази сряда, 9 декември от 21:00 ч. по Агро ТВ,  предаването „Конете на България“!

Снимки:

http://www.ezdapress.com
http://https://fite-net.org/en/sports/

За контакти

гр. София 1756
ул. Бистришко шосе  № 26
сграда 1, ет. 2 офис 5
моб. 0888 38 13 13