bg

"Конете на България" се завръща с нов водещ
15.04.2020

„Конете на България стартира с Катя Кончева“ изрече в типично неин самоироничен и шеговит стил Катя Дончева, която освен главен редактор и издател на специализираният сайт за коне, от днес вече е и водеща на предаването „Конете на България“ по Агро тв.Телевизията е единствената у нас за фермери, земеделие и стопанство, а предаването е най-новата версия на вече излъчваното, но прекъснало предаването, което Дончева „възкресява“ в ефира навръх Велика Сряда.

Премиерата е тази вечер от 21,00 ч. и ще се излъчва два пъти в месеца.

Дончева е дългогодишен водещ на легендарното предаване „Хора, пътища, автомобили“ по БНР и Дарик радио, като през последните 14 години претвори конските сили в истински коне в специализираното списание ЕЗДА и единствен сайт за коне, конен спорт и конен туризъм Еzdapress.

В първия епизод от най-новата история на предаването екипа представя актуалните за сезона съвети, как се язди в дъжд, сняг и по кални терени и търси експертно мнение на въпроса защо вятърът е смъртен враг на конете ? Още по актуално звучи и репортажа от Националния хиподрум, където наемателите на конюшни и боксове трябва спешно съгласно заповед да освободят огромното съоръжение, без да се знае кой е новият собственик и защо се налага това ?

В условия на извънредно положение и липса на състезания, екипът се опира на отличен архив с неизлъчвани кадри от сезон 2019 в дисциплината надпрепускане с двуколки и една прекрасна история на българския жребец от Дунавска порода – Калин I, който от две години е най-ухажвания „кавалер“ от кобилите в унгарския държавен конезавод Матай. На финала на предаването са децата, като малки ездачи в забавни минути и отговори в анкета „Знам и мога“.

И ако това на влюбените в конете не им е достатъчно, то с един клик може да видят и първият кратък филм в новосъздадения youtube канал НМBG.

Horse Media Bulgaria подобно на телевизионното предаване по Агро тв е ютюб канал насочен към цялото великолепие на конете във всичките им аспекти. Идеята е за наличен, надежден и модерен източник за информация и съвети за отглеждането, развитието и спортните изяви на тези уникални животни.

Двете предавания ще събират и представят добрите практики от България и чужбина, така че хората от всички сфери на конното дело да се вдъхновяват и да се учат от най-добрите. Youtube канала често ще излъчва и online, докато в телевизионният ефир предаването ще е на запис. За коментари и споделяния за всичко около „Конете на България“ зрителите ще могат да се словоизливат на FB страницата на предаването, където ще се публикуват новини и анонси на състезания, изложения и всякакви събития свързани с конния живот у нас и в чужбина.Снимки:

http://www.ezdapress.com

За контакти

гр. София 1756
ул. Бистришко шосе  № 26
сграда 1, ет. 2 офис 5
моб. 0888 38 13 13