bg

Нови попълнения в УС на БАКТ
03.03.2022

С решение на проведено Общо събрание през изминалия 28 февруари,  БАКТ освободи досегашния секретар на асоциацията Екатерина Дончева, която конното общество познава, като дългогодишен гл. редактор на списание Езда, собственик на специализирания сайт EzdaPress и настоящ водещ на предаването „Конете на България“ по Агро ТВ. Дончева се оттгели от позицията и остава само редови член на организацията. Нейното мято заема Стефка Евтимова.

 

Предложената и избрана с пълно мнозинство Евтимова е собственик на конна база Wild Horse и е сърцат радетел на конното дело в България.  

Новият секретар на БАКТ е с цял куп дипломи и квалификации, като се започне от Минно геоложкия институт със специалност минен инженер, счетоводство и контрол в УНСС, през експерт по ЗБУТ и завършено обучение по внедряването на коучинг в България.

Към момента Стефка Евтимова заема позицията „Човешки ресурси“ към фирма Валерий СиМ Груп, като преди това е ръководила същите отдели с правна дейност към НЦРРЗ-Министерство на здравеопазването, фирма Артекс Инженеринг и Вилиян. През последните години живее в село Батулия, където високо в планината е изградила и конната си база и отглежда 8 коня. През последните години работи активно по собствени проекти, които възпитават и приобщават подрастващите към натуралния и природосъобразен начин на живот чрез коне. Евтимова и екипът й са създали метод за преодоляване на образователните дефицити у учениците, които срещат затруднения в училище и повишаване на мотивацията им за учене чрез активности на открито, чрез комуникация с коне  - грижи, езда, работа от земя.  Първите успешни дейности са вече факт, в са се разписали деца, родители, директори на учебни заведания и десетки съмишленици.  

Другата промяна в състава на БАКТ оповестява името на известният в средите ездач, инструктор по конен спорт и състезател по издръжливост Росен Минковски.

За широката конна общественост 51-годишният Росен Минковски е добре познато име. Има   висше образование по икономика, а с коне се занимава от дете и всъщност те го съпровождат през целият му живот. Минковски е лицензиран инструктор и треньор по конен спорт, владее френски и английски. Дългогодишен състезател по ендюранс с много призове на рафта. Има  огромен опит като водач на организирани групи (българи и чужденци) в многодневни конни преходи; транспортира коне из Европа и Азия. Минковски обича и познава конете и природата;  знае отлично всички планински и полски маршрути за свободна езда в страната ни. На сърце са му конете с арабска буйна кръв. От дълги години е част от екипа на конна база „ПланаКон“. Росен Минковски има и друга страст за „вятър в косите“ - моторите. След пътешествията от гърба на коня, обича да обикаля България и света с мотоциклет.

Съвсем скоро от БАКТ ще обявят на страницата си новите разписани идеи, като дейности през 2022 г. в които се засягат обучението на водачите на групи за конни преходи и намеренията на конната асоциация да си сътрудничи, както с всички конни бази в страната, така и с различните държавни институции, имащи пряко отношение към бъдещото устойчиво развитие на конния туризъм в България. 

 

Снимки:

http://www.ezdapress.com
http://https://fite-net.org/en/sports/

За контакти

гр. София 1756
ул. Бистришко шосе  № 26
сграда 1, ет. 2 офис 5
моб. 0888 38 13 13