bg

Кой и как предлага терапия с помощта на коне?
10.06.2020

Това е голямата тема, която разгръща с въпроси и отговори предаването “Конете на България“ в изданието си на 10 юни, по Агро ТВ. В 21:00 ч. в телевизионният ефир водещата Екатерина Дончева ще пита имат ли документи и какви специалистите, които се занимават с хипотерапия? Кой и как проверява, контролира базите, които предлагат терапия с или от гърба на коня? Могат ли псевдо специалисти – хипотерапевти да навредят отколкото да помогнат на хора и деца със здравословни проблеми? Каква е разликата между друскането с конче и терапевтичните сесии? Епизода представя 5 случая с деца с различни заболявания и благотворното повлияване на терапията с коне върху психиката и физиката на малчуганите.

Гид в света на терапията ще бъде основателя и председател на сдружение „Конна терапия“ – Веселина Фелдман.

Неизбежно темата ще поднесе и отговор на въпроса защо децата винаги се усмихват, когато са близо до или върху кон и каква е ролята на окситоцинът в целия процес на терапията?

В последните минути, на единственото предаване за коне у нас, ще проследим едни от последните тренировъчни дни на състезателите по надпрепускане с двуколки преди официалните стартове при конете от Рисиста порода.

Гледайте! 21:00 ч по Агро ТВ, утре в десетият ден на юни !

Повторения на предаването четвъртък от 12:00 ч. и неделя от 22:00 ч. по земеделската Агро телевизия.

Последвайте предаването и в Instagram

Снимки:

http://www.ezdapress.com
http://https://fite-net.org/en/sports/

За контакти

гр. София 1756
ул. Бистришко шосе  № 26
сграда 1, ет. 2 офис 5
моб. 0888 38 13 13