bg

Какви мерки предприеха конните бази, за да се върнат към нормалния си режим на работа?
12.05.2020

От утре (13 май) извънредното положение въведено от правителството приключва, но мерките срещу заразата с COVID-19 ще продължават да бъдат спазвани. Както много други, така и конните бази се връщат към работния си режим, но с някои нововъведения, които да предпазват от заразата клиентите, служителите и животните.

Избрахме да споделим с Вас, две любими наши места за езда и как се завръщат те към нормалния живот.

В Южна България – село Срем, край Тополовград, където кротко се е сгушила конна база Сакар – един истински райски кът за всички деца от района. Първоначалния план на базата е да отвори вратите си поетапно, започвайки с посещения на редовните им ездачи, преминавайки към клиентите, които търсят частни уроци и тези които желаят детски разходки из селото. Базата ще разшири услугите си през идните седмици веднага след като екипът свикне с новия протокол и са изпипани всички детайли и подробности около мерките за защита от COVID-19.

Докато ситуацията с вируса все още продължава, от базата са подготвили някои изисквания към своите клиенти, които смятат за най-добрия начин да заработя и в същото време да защитят екипа и клиентите си.

????Първоначално ще приемат само малки семейства или близки приятелски групи за всеки урок;

????За да защитят всеки в КБС, ще се въведат нови мерки за дезинфекция, като по-точно: каските, седлата и оборудването ще бъдат дезинфектирани след всеки клиент;

????Ще има нови места за миене на ръце с медицински сапун в базата, а също и дезинфектанти за ръце там, където е необходимо;

????Ще се уточни и въведе нова стратегия за почистване и дезинфекция на най-натоварените места в базата;

????Записвайте предварително часовете си за посещение. Това осигурява време за дезинфекция след предходния клиент и разбира се, намалява риска от струпване на много желаещи за езда по едно и също време.

????КБС ще води регистър на всички ездачи през този преходен период, затова преди езда всеки ще трябва да попълни предоставената му информационна бланка;

????Ако не се чувствате добре по какъвто и бил начин (особено висока температура, суха кашлица, загуба на усещане за мирис и вкус, изтощение и т.н.) задължително се обадете и съобщете в базата, където ще ви дадат друга дата за езда, когато се чувствате по-добре.

????В това стресиращо време за всеки, особено за родителите, КБС напълно ще уважи желанието на всяко дете ДА или ДА НЕ слага маска или ръкавици докато язди.

????Носете точната сума за вашата езда, с цел ограничаване на възможностите за зараза.

От Тополовград се пренасяме в Троянския Балкан, където от този уикенд, конна база „Алфа Даниел“ вече е в готовност за своите клиенти с предложения за обучения по езда, влизане във форма, кратки разходки с коне, пикник, барбекю и среща с природата. Всички активности ще се провеждат при стриктно спазване на задължителните хигиенни и здравни норми. Базата ще приема гости с предварително записан час на тел.: 0886393987, в периода от 10:00 ч. до 14:00 ч.

Снимки:

http://www.ezdapress.com
http://https://fite-net.org/en/sports/

За контакти

гр. София 1756
ул. Бистришко шосе  № 26
сграда 1, ет. 2 офис 5
моб. 0888 38 13 13